Návrat na vstup do Novoměstského kurýra

KDO NÁM BUDE VLÁDNOUT V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ V OBDOBÍ 2018-2022?

Vloženo 25.10.2018
V úterý dne 16.10.2018 jsem někdy kolem poledne náhodou ve vysílaní rozhlasu Hradec Králové zaslechl zprávu, že se v našem městě dohodli vítězové komunálních voleb "Volba pro město" na společné koalici. Jako starosta bude pokračovat Petr Hable, místostarostou bude ing. Martin Prouza od Východočechů.

Protože tu zprávu jsem vyslechl ne zcela celou při jízdě autem, chtěl jsem si ihned doma na internetu ověřit podrobnosti. Ale nic jsem na stránkách našeho města nenašel. Do zpráv pro média často město dává podstatně méně důležité informace, ale tentokrát zatím nic. A tak, kdo náhodou slyšel tu zprávu z Hradeckého vysílání má štěstí, je informován, ostatní občané musejí čekat. Do kdy? A proč?


Ale pozor!
Dne 24.10.2018 jsem opět na vysílání rozhlasu Hradec Králové zaslechl zprávu, že v Novém Městě nad Metují jednání o koalici ještě probíhají!!!
Takže stále nejistota, kdo nám v našem městě bude vládnout? Byla výše uvedená první zpráva ze dne 16.10. předčasně vydané prohlášení?

Ve městě je zveřejněn plakát s oznámením:

POZVÁNKA
na ustavující veřejné zasedání Zastupitelstva města
1. zasedání ve volebním období 2018 - 2022 ZM 1 koná se dne 30. října 2018
ve Velkém sále zámku rodiny Bartoň - Dobenín od 16:00 hodin.

Program:
1. Zahájení - slib zastupitelů
2. Volby
3. Projev starosty/starostky
4. Různé
5. Diskuse

V Novém Městě nad Metují 22. října 2018
Petr Hable starosta.


Ale POZOR, Náchodský deník na svých stránkách včera v 19.55 zveřejnil následující zprávu:

Novoměšťáci termín zastupitelstva už mají, koalici zatím ne.
Náchodsko – Zatímco v Náchodě byla povolební koalice sestavena ani ne 24 hodin po vyhlášení volebních výsledků, tak v Novém Městě nad Metují o koalici, z niž vzejde vedení města, zatím rozhodnuto není.


Petr Hable. Foto: DENÍK/ Věra Sýkorová.

Náchodský starosta Jan Birke sestavil vítěznou čtyřkoalici (ČSSD, ODS a STAN, KDU-ČSL a Patrioti města Náchoda) hned po prvním jednání a obhájil pozici starosty pro další volební období.

To novoměstský starosta Petr Hable získal sice ve volbách nejvíce hlasů a jeho "Volba pro město" nejvíce mandátů (6), ale ani po absolvování několika koaličních rozhovorů nebyly karty rozdány. "Ještě stále to řešíme," uvedl ve středu 24.10. odpoledne Petr Hable s tím, že další jednání bylo naplánováno na středeční podvečer.

"Věřím, že už se zrodí výsledek. Máme už stanovený termín ustavujícího zastupitelstva, tak nás trochu tlačí čas," věřil starosta, že středeční jednání přinese kýženou dohodu, na základě které bude v úterý 30. října ve Velkém sále zámku rodiny Bartoň –Dobenín jednadvacet novoměstských zastupitelů skládat slib a vyberou ze svých řad vedení radnice.

Autor: Jiří Špreňar
Zdroj: https://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/novomestaci-termin-zastupitelstva-uz-maji-koalici-zatim-ne-20181025.html



Poznámka Novoměstského kurýra:
Dnes je čtvrtek 25.10.2018 - bylo rozhodnuto? Jak asi dopadlo včerejší jednání?


Vloženo 25.10.2018 v 12.20 hodin:

POZOR - POZOR - POZOR.
Právě jsem si poslechl polední zprávy rozhlasu Hradec Králové, kde byla uvedena informace, že koalice v našem městě je dohodnuta (čtyřkoalice). Starosta má být pan Petr Hable (Volba pro Nové Město), místostarosta ing. Libor Hovorka (ODS).


Zvýrazněný text Novoměstský kurýr.
Jindřich Buchal.